måndag 2 maj 2011

Rädslor

Sitter och filar lite på ett föredrag om rädslor och hittar då så mycket användbart och tänkbart...

Rädslan, eller rädslor, är hos många en drivkraft - det är den man låter styra sitt liv och sina jag. Rädslan är viktig, det är därför den finns, problemet är bara att i våra dagar är det allt för många som inte kan skilja sund rädsla från osund rädsla - rädsla som är till nytta för ens liv och rädsla som hindrar mig. "Första steget till framgång är att ta reda på vad man brinner för. Lära sig att urskilja sin inre röst från rädslor, omgivningens tyckande och andra krav" OM du inte lär dig tyda dig själv, dina signaler och dina rädslor kommer du ha svårt att nå din fulla potential, eller där var jag snäll, du kommer inte att nå dem hur mycket du än försöker!

"En rädsla är förenklat en upplevelse / erfarenhet som inom dig fastnat på ett känsloplan. Men som allt annat inom oss så kan ta till åtgärder som med tiden förändrar vår upplevelse." Just så är det med de flesta rädslorna - de ligger på ett känsloplan och har med många års erfarenheter att göra, men oftast grunden i en i barndomen planterad rädsla som sedan fått näring och bekräftelse och växt sig stor. Det är därför viktigt att bena i orsaken till den rädslan du har!

"Det är egentligen inte själva handlingen att tala eller sjunga inför publik, skriva tentor, låta en spindel krypa över armen eller att hoppa ut ur en flygplan som vi är rädda för. Det är snarare de egna fantasierna om vad som kan gå snett som vi fruktar, att vi ska glömma bort vårt tal, sjunga falskt, missa tentan, bli biten av spindeln eller glömma bort att lösa ut fallskärmen. Och sanningen är den att det inte ens är dessa saker i sig vi är rädda för, utan snarare de känslomässiga eller fysiska konsekvenserna, förlägenhet, skam, medelmåttighet, smärta eller döden alla värsta tänkbara scenarion."

"Vi kan inte kontrollera rädslan genom att tvinga bort den. En sådan motståndare besegrar vi bara genom att göra den till vår tjänare och rådgivare och genom att aldrig låta den ta herraväldet. Rädslan kan egentligen inte ta din kraft, men risken är stor att du överlämnar dig utan strid."

Lite beronde på vad som känns bra för en och vad man har en fallenhet för så kan man välja olika vägar att hantera sina rädslor - för min del har TFT/EFT blivit en självklar väg att välja efter att jag har förstått att rädslor är känslor och känslor skapar blockeringar i energifältet i våra kroppar och det är detta vi känner då vi känner oss oroliga/otillräckliga eller vad det nu kan vara vi känner. Med hjälp av dessa metoder så kan man lätt, och oftast snabbt, få ordning på detta. För andra kan det kännas bättre att gå den långa vägen med att bearbeta sina rädslor, eller kanske att använda sig av KBT (man lär in nya tankar som skapar nya känslor kring det man tidigare tyckte var jobbigt) - det finns många vägar att gå. Vilken man väljer är väl egentligen inte det viktiga utan det viktaga är att man gör något åt dem! I alla fall om man vill komma vidare i livet... (hör gärna av dig ifall du vill veta mer...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar