Använder glasform efter storlek på familj. :)
Lägg ett lager av valfri frukt (eller varför inte banan och choklad...) i botten. Idag blev det djupfrysta jordgubbar och några skivade bananer. Ska täcka formen ordentligt.Blanda 1 del strösocker med 1,5 del vetemjöl - ska ge en total mäng dom täcker alla bär... (är mkt för att köra på en höft, märks det?) Till min stora (25*35cm) glasform använder jag ca 4 dl skr & 6 dl mjöl...
Häll blandningen över frukten/bären. Skiva kallt smör/margarin och lägg ett lager ovanpå. Jag brukar använda en sån där osthyvel med tråd, den tjocka sidan. Blir ett lager med skivat smör som väl är ca 2-3 mm. In i ugnen på 200 grader tills den fått färg. Låt den vila en stund innan ni äter den så får den mer kakkonsistens - annars är det lätt att den blir geggig. Glass, vaniljsås eller dyligt till. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar