tisdag 14 september 2010

Vill du förändra något i ditt liv? Gör det då!!!

Segar du runt i ett liv som inte känns som ditt? Vaknar du till situationer och sysslor du helst skulle vilja slippa? Lever du någon annans liv? Drömmer du om förändring? Men gör något åt det då!!!
______________________________________________________

Vet du hur enkelt det kan vara att finna ny lust och motivation? Det är busenkelt, det gäller bara att ta första steget och göra det. Här ger jag dig 5 barnsligt enkla tips till att finna ny motivation och energi i ditt liv och företagande.

Bryt ned ditt/dina mål – igen och igen
Att du ska bryta ned dina mål i mindre delar för att göra det lättare har du säkert också hört flera gånger, men jag menar att man ska göra det igen, och igen och igen. Mål handlar ju oftast om förändringar i något, och förändring är skrämmande för många. Då är det lätt att man tvekar, glömmer och hoppar över. Men inte om det där steget framåt är litet nog. Då blir plötsligt den där obehagskänslan acceptabel nog för dig att göra det. Så bryt ned dina mål, om och om igen. Det kan knappast bli för litet.

Vänta inte på andras godkännande
Människor vill gärna ha andra människors godkännande och samtycke till att göra något. Man vill höra att det är ok. Att ens idéer inte är helt uppåt väggarna. Men är det verkligen nödvändigt? Naturligtvis inte, och att vänta på andra människors godkännande till saker är en riktig framgångsfiende. Så.. om du är en av dem som väntar.. här får du mitt godkännande! Jag ger dig en stor OK stämpel att utveckla dina galna idéer – och ha riktigt roligt under tiden.

Rör på dig
Du har säkert hört det tusentals gånger – så då blir detta den 1001:a gången du hör det. När vi rör på oss så mår vi bättre, vi tänker bättre och presterar bättre. Så om du vill få saker gjorda – börja röra på dig. Gå en promenad, ställ dig upp och hoppa upp och ner ett par gånger och vifta med armar och ben (om du har läge att göra det förstås och inte plötsligt får din kollega att ringa sjukvårdsupplysningen).

Omge dig med rätt människor
Som den gamla devisen säger: ”Om du vill bli rik, umgås med rika människor” (eller sätt in det ord som passar dig istället för ”rik”). När du omger dig och umgås med människor som har det du söker, snappar du automatiskt upp deras sätt att tänka, interagera och arbeta med saker. Helt enkelt ”hur de gör vad de gör”. Dra nytta av det, och florera i de miljöer du finner inspirerande. Tvärt om så skulle jag även vilja säga att du bör undvika dem som påverkar dig negativt, för deras sätt att göra saker på ett sätt som du misstycker med smittar också av sig.

Gör-gör-gör!
Väntar du på den där supersmarta idén? Den rätta tiden att sätta igång med något som du så gärna vill men skjuter upp i väntan på ”det rätta tillfället”? Kanske någon gång nästa månad? Verklighetscheck: Det kommer inte att ske. Vare sig det handlar om en ny hobby eller en ny affärsidé så tenderar folk att tänka: ”Jag är inte helt säker på vad jag vill, men det klarnar nog förr eller senare”. Jag satsar mina slantar på senare. För att komma underfund med vad du vill göra så måste du just: göra. Ge dig ut och testa något du tvekar över, träffa människor, gå med i klubbar – gör-gör-gör. Först då kommer du att se om det verkligen är något för dig eller inte.
____________________________________________
Texten ovan kommer ifrån - ViviAnn Labba, är entreprenören som hjälper företagare attattrahera fler kunder och tjäna mer pengar. Hon coachar, utbildar och föreläser runt om i landet. Hon är författare till böckerna ”Paketera din kunskap och tjäna mer!” samt ” Attrahera Kunder -49 Hemligheter till hur du behåller och skaffar dig nya kunder!”. Du kan ta del av en KOSTNADSFRI mini e-bok samt få del av ViviAnns artiklar om marknadsföring och försäljning – besök www.BusinessSmart.se. Du kommer att få konkreta tips och råd om hur du attraherar fler kunder, gör effektivare marknadsföring och drar in mer pengar till ditt företag.

1 kommentar:

  1. sås ant. Man ska bara förändra.Våga ta steget, hoppa och blunda och fascineras över hur m,an faktiskt alltid landar på fötterna.

    SvaraRadera