lördag 24 april 2010

Allt börjar i tanken

Vår värld är den vi ser i vårt sinne, via våra fem sinnen strömmar intrycken in i vårt sinne där tolkas de utifrån tidigare programmerade trossystem. Din värld är därför en återspegling av ditt sinne och din inprogrammerade trossystem. Tolkningen avgör vad vi ser och visar oss världen så som vi ser den.

Din värld är därför en illusion, den existerar för dig som du tolkar den. Din verklighet liknar inte någon annans verklighet.

Men så fort du förändrar en gammal inprogrammering förändras din värld från en illusion till en annan illusion.

Vad du än tror på är det fött ur ditt trossystem det du tror på gör du till din sanning om du inte är nöjd med din världsbild kan du förändra den om du vill men den kan bara förändras av dig. Du kan inte förändra din livssituation, du kan bara förändra din reaktion på den.

När vi tar till oss en tanke eller bild förverkligas den till vår verklighet, vi är, gör och har det så som vi tänker. När vi tänker en sak så blir vår verklighet sådan och vi drar till oss sådant som bekräftar detta, om vi tänker att livet är härligt så blir det härligt genom att vi drar till oss sådant som bekräftar detta.

Vad du än riktar dina tankar mot så växer det till sig. Om du koncentrerar dig på din trötthet, alltid talar om den, alltid beklagar dig inför alla du möter om hur avslagen, energilös och nedstämd du känner dig så ökar du tröttheten och nedstämdheten.

Det vill säga, du låter resterna av din energi strömma till din utmattning och på så vis förstärka den. Prova nästa gång att koncentrera dig på den del av dig själv som mår fint och fungerar bra, så märker du skillnaden. Den delen behöver inte vara stor och omfattande, den behöver bara finnas där. Du gör en vandring i tanken från det du inte önskar i ditt liv till det du vill ha mer av. Du blir möjlighets orienterad istället för att vara problemfixerad.
(Kjell Haglund)

1 kommentar:

  1. Tack för din kommentar på min blogg! Jag ser att du skriver väldigt mycket intressant:) Och vi är såå absolut en produkt av våra tankar! Bara denna vecka har jag varit inne i en "bra våg" och fått allt jag önskat mig=)

    SvaraRadera