fredag 22 januari 2010

Allt börjar i tanken

När du skapar något skapar du det först i tanken. En tanke eller ide kommer alltid före innan du gör en sak "Jag tror att jag ska laga mat" är den ide som föregår skapandet av måltiden. "I dag ska jag handla det och det" förgår handlingen av det och det" och så vidare. En konstnär får först en ide eller inspiration innan han eller hon skapar målningen. En byggmästare har först en ritning innan han bygger huset. Tanken är som en ritning den skapar en bild av det du ska göra innan du gör det. Skapelseprocessen ser ut så här, en ide tar form i en tanke eller en inre bild som ger ett resultat i form av våra beslut, val och handlingar som sedan blir förverkligat till vår verklighet.

Vår värld är den vi ser i vårt sinne, via våra fem sinnen strömmar intrycken in i vårt sinne där tolkas de utifrån tidigare programmerade trossystem. Din värld är därför en återspegling av ditt sinne och din inprogrammerade trossystem. Tolkningen avgör vad vi ser och visar oss världen så som vi ser den.

3 kommentarer:

  1. Hej
    Visst är det ok. Jag är bara glad om någon läser mina ord. Det kanske inte blir varja dag jag har lusten eller tid en att skriva. Jag vet inte sedan då det börjar närma sig. Jag blir kanske stum i fingrarna. Bokstavslös. Få se.....
    Kram till dig. Jag tycker att du skriver så bra.
    Det är krångligt att få igenom kommentarerna till dig, går genom min andra blogg, som står stilla just nu.
    Anita

    SvaraRadera
  2. ytterligare en kommentar. Nu har jag länkat till din sida här från min facebock. Hoppas du får många nya läsare.
    Jag har ju lånat ett citat från dig, så jag hänvisar till din sida.
    Anita

    SvaraRadera
  3. Klart att det går bra! Är glad att det uppskattas.
    Var rädd om dig.
    /Katharina

    SvaraRadera